בעקבות גל האלימות בחודשים האחרונים, נשמעו קולות שקראו להתקין מצלמות טלוויזיה במעגל סגור (CCTV) במקומות מועדים לפשיעה, בטענה שניסוי באילת הראה ירידה של 60% עד 80% במעשה הבריונות באותם מקומות.
נניח רגע בלי לבדוק שהטענה נכונה ואכן יש ירידה כזו באלימות באותם מקומות.
גם אם זה נכון, זה לא מוכיח שלאורך זמן הפשע באותם מקומת באמת יקטן, וזה לא מוכיח שסך הפשע בעיר באמת קטן (ואותם חוליגנים לא עברו בפשטות להתפרע במקומות לא מצולמים).
מצלמות במעגל סגור יכולות להיות יעילות רק בשילוב של ניתור אמיתי של מה שהמצלמות תופסות, צריך גם אנשים שיסתכלו באופן פעיל על המצלמות ויבדקו שלא קורה שם שום דבר מעניין, וברגע שקורה משהו יזעיקו כוח שיטור שיגיע למקום במהירות.
הבעיה היא שצריך הרבה מאוד מצלמות כדי לכסות עיר שלמה, מספרים מ2005 עומדים על 200,000 מצלמות בלונדון, מספרים קצת יותר עדכניים עומדים על מעל מליון מצלמות בלונדון.
גידול של מאות אחוזים בתוך כמה שנים, ובשביל מה?
כתבה בגארדיאן מ2008 : הגידול האדיר במצלמות CCTV נכשל בהקטנת הפשיעה, אומרת המשטרה.
בכתבה מוזכר שרק שלושה אחוז מהשדידות ברחוב נפתרו בעזרת CCTV.
כחלק מהנסיון לשפר את היעילות של מערכת הCCTV, המשטרה תתחיל להשתמש במאגר תמונות ובטכנולוגיה למעקב אחרי פושעים ולזיהוי שלהם.
כאן רואים את הקשר אל המאגר הביומטרי.
כשמתחילים להשתמש בטכנולוגיה כדי לפתור על ידי כוח גס בעיות שאין להם פתרון יעיל, יש פיתוי להשתמש בעוד ועוד טכנולוגיה כדי שההשקעה עד כה לא תרד לטמיון.
כתבה יותר עדכנית מהטלגרף מדברת על זה שאחד מ1000 פשעים נפתר באמצעות CCTV.
תחשבו מה זה אומר לצפות בפלט ממליון מצלמות, 24 שעות ביממה, צריך עשרות אם לא מאות אלפי עובדים שיסתכלו כל היום במצלמות.
העלות של מעל מליון מצלמות היא אדירה, עלות האכסון של הנתונים (התצלומים של המצלמות ברכבת התחתית נשמרים כארבעה עשר יום) היא גם גבוהה מאוד, וכנראה הרבה יותר משמעותית מעלות התקנת המצלמות הראשונית.
קצת קשה להבין כמה בדיוק השקיעה ממשלת בריטניה בCCTV בשנים האחרונות.
המספרים שמצאתי נעים לבין 500 מליון פאונד ברחבי המדינה, לבין מילארדי פאונד. (1 פאונד ~= 6 שקלים)
בסכומים האלו אפשר היה להוסיף כמות משמעותית ביותר של שוטרים שיפטרלו באיזורים המועדים לפשע, ובאמת יעלו את תחושת הביטחון של האזרחים.
מה שבטוח, למערכות האלו יש אפקט משמעותי ביותר על הפרטיות של האזרחים.
לדעתי זה רק עניין של זמן עד שנשמע על חוקרים פרטיים שהשיגו גישה למאגר הווידאו הזה כדי להוכיח שבעל בוגד באישתו, או שפוליטיקאי מסויים הלך לזונה.
מצד שני, יכול להיות שנשמע קודם על זה שפושעים הצליחו לגשת למאגר הוידאו.
במסגרת השחיקה המתמידה בפרטיות ובחופש שלנו בארץ, אולי זה יהיה הדבר הבא כאן.
A new database of images which is expected to use technology developed by the sports advertising industry to track and identify offenders.