זו לא הפעם הראשונה שהאינטרנט הופך לשדה קרב בין כוחות השחור לכוחות האור.
בתקופה האחרונה נראה שהתקפות בפרופיל גבוה הופכות להיות יותר ויותר נפוצות, מי זוכר היום את בלו-סקוריטי ז"ל שניסתה לפתח צפרדע כחולה ומבוזרת שתלחם בספאמרים?
לא תמיד המתקפות קוצרות כזו הצלחה, EveryDNS למשל עדיין מתפקדים היטב למרות ההתקפה האחרונה (למעשה אני משתמש בשרותים של EveryDNS, ואפילו תרמתי 15$).
הפעם הקורבנות הם מספר אתרים שנלחמים בסקאמרים, שהם האחים הגדולים של הספאמרים.
מכירים את האתרים שמתחזים לאתרים אחרים בנסיון לקצור סיסמאות של בנקים, Paypal Ebay וכו'?
אלו אתרים שמופעלים על ידי סקאמרים – Scammers או Scumbags כמו שהם מכונים בחוגים מסויימים.
סקאמרים אחרים לא מפחדים ללכלך את הידיים כדי לנסות להוציא כסף מהקורבנות, וממש לדבר איתם ולהשקיע בהם זמן ומאמץ – אלו כמובן הסקאמרים שמפעלים את העוקץ הניגרי, הידוע גם בשם תרמית ה419 (על שם מספר הקטע בחוק הניגרי שמתייחס לעברה).
הפעם האתרים שהותקפו הם אתרים שנלחמים ישירות בעוקצים הניגרים, כמו 419eaters, scamwarners וaa419.
האתרים לא זמינים כרגע עקב ההתקפה.
קל למי ששולט על רשת של עשרות או מאות אלפי בוטים להפיל שרת במתקפת שלילת שרות; כל מה שהוא צריך לעשות זה זה להורות לכל הבוטים לבקש דפים בו זמנית מאותו השרת.
התקפה כזו תספיק כדי להפיל כמעט כל שרת באינטרנט.
למעשה, היחידים שיכולים לעמוד במתקפה כזו הם חברות גדולות בעלות מודעות לאפשרות שלה, שגם השקיעו הרבה כדי להתגונן בפניה מראש.
חברות כאלו (גוגל, מייקרוסופט, יאהו, אמאזון וכו') יוכלו לעמוד במתקפה כי מערכת השרתים שלהם עצמה מבוזרת, ככה שעוצמת ההתקפה מתפזרת על פני כמות גדולה של שרתים, מה שהופך את ההתקפה להרבה פחות יעילה.
טיעונים בנוסח "זה סימן שאנחנו מכאיבים להם" ממש לא עושים עלי רושם, אנלוגיה דומה תהיה שהנמלים יצהלו כשיבוא המרסס כי "אנחנו מכאיבים להם".
למעשה, הרעים מנצחים פה. זה שאותם אתרים הכאיבו מספיק לסקאמרים כדי לפעול לא אומר שהם ממש פגעו להם בכיס (זה שמעכתם עכביש זה לא אומר שהוא הכניס אתכם למינוס בבנק).
אז מה עושים?
זו מלחמה, וכמו בכל מלחמה צריך לפעול בכמה חזיתות.
1. צריך גיבוי טכנולוגי וכלכלי לאתרים שנלחמים בטינופות, אולי על ידי מדינות ואולי על ידי חברות גדולות שרוצות לעשות משהו טוב כדי להצטייר טוב.
2. צריך להלחם ברשתות הבוטים, זו בעיה אמיתית וקשה שצריכה התייחסות של רשויות החוק בעולם. למרות השיפור הטכנולוגי המרשים בבוטים (היום הבוטים מתקשרים בערוצים מוצפנים, והם מתוכננים עם יתירות (Redeundancy) בערוצי השליטה שלהם – עדיין אפשר לגלות הרבה מאוד פשוט על ידי הדבקה של מחשב בבוט כזה וסקירה של פעילות הרשת שלו.
אני חושב שהגיע הזמן שהאיום הזה יתחיל לקבל התייחסות רצינית, הרי באותה קלות שמפעילי רשתות הבוטים יכולים להפיל אתר אחד, הם יכולים להפיל אתר אחר. מישהו רוצה להמר כמה עמיד יהיו האתרים של הבית הלבן, הפנטגון או האתר של ממשלת ישראל בפני התקפה כזו?
3. צריך לבזר את המנגנונים שנלחמים בסקאמרים ובספאמרים: מה שעובד בשביל הרעים יכול לעבוד גם בשביל הטובים. זה אומנם הרבה יותר קשה הנדסית, אבל בהחלט אפשרי בהרבה מקרים.
דרך סלאשדוט.
מה ההבדל בין ה DNS הזה ל OPENDNS ? יש פה גם השלכות של פרטיות בנוסף לדברים אחרים..
תשובה כאן:
http://blog.opendns.com/category/everydns/
ספציפית:
Second, the cause of the failure was a Denial of Service (DOS) attack on EveryDNS. David Ulevitch, CEO of OpenDNS, also owns and operates EveryDNS, but the two companies are separate. OpenDNS has used EveryDNS services, although we’ve now spread the authoritative DNS for OpenDNS more broadly as a result of this incident.
http://www.projecthoneypot.org/bsh_X19tb2RlPWdsb2JhbCZfX2J5PTEmY3RyeT1pbA..