גוגל וM-Labs שחררו סט כלים שנועדו לבדוק אם ספק האינטרנט שלכם משחק משחקים מלוכלכים מאחורי גבכם.
בין היתר, הכלי יבדוק הורדת ביט-טורנט מול הורדת HTTP מכמה שרתים ברחבי העולם, וידע לזהות אם הספק שלכם פוגע בתקשורת של ישומים שמשתמשים בפרוטוקול הביט-טורנט.
מזכיר קצת את מה שהצעתי לפני שנה וחצי:
שגוף ניטראלי יקיים בדיקות מהירות (אוטומטיות) לכל אחת מספקי הרשת ויציג את התוצאות במקום מרוכז.
נשאלת השאלה, מה ימנע מספקי האינטרנט (שלא נודעו במיוחד בהגינות ובמשחק ההוגן לתעדף ספציפית את שרתי הבדיקה).
שאלה טובה.
M-Labs, המפתחים של הכלים ישחררו אותם ברשיון קוד פתוח ויעודדו אנשים להריץ אותם על שרתים משלהם.
אם זה יקרה, אנשים יוכלו לבצע את הבדיקות מול שרתים 'אנונימיים' שספקי האינטרנט שלהם לא תעדפו.
החשיבות של שרות כזו היא בשקיפות. ספקיות האינטרנט הרגישו חופשי לבצע שינויים מרחיקי לכת בתשתית שלהם, שפוגעות במשתמשי הקצה – בלי שלרוב המשתמשים יהיה מושג שמשחקים להם בקו.
אם ציבור המשתמשים יתחיל להתשמש בכלי הזה ויתלונן בפני ספקיות האינטרנט, יהיה יותר יותר קשה להן להסתתר מאחורי הסברים שהם אולי נכונים חלקית לפעמים, אבל נוחים לחלוטין תמיד – כדוגמאת "זו בעיה באתר" או "יש תקלה באינטרנט, לא אצלנו".
כצפוי, מקורות (אנונימיים) מתחום הISP כבר מכינים מאגר תרוצים למכירה למשתמשים עצבניים:
However, one ISP industry source, who asked not to be identified, questioned whether the tools would accurately point to the cause of broadband problems. Spyware or malware on computers can affect browser performance, and problems with the wider Internet can cause slowdowns, the source said.
כרגע האתר של M-Labs לא זז, כנראה שהם לא צפו את העניין שהשרות שלהם יעורר (ואת אפקט הסלאשדוט).
נקווה שזה באמת יעזור, אם כי בישראל החברות לא מתביישות לשקר לאנשים במצח נחושה. גם אם תביא להם את הנתונים בפנים, הם יאמרו לך "אנחנו לא תומכים (מה הקשר? לנציגי השרות פתרונים.) בגוגל גלוסנס".
אליהו,
אני לא בונה על זה שהם ישנו את דרכיהם בגלל משתמש מעוצבן זה או אחר,
אלא שבגלל הלחץ של הרבה משתמשים שפונים הם יראו שהאנשים רואים מה הם עושים ויכולים להשוות אותם בקלות לספקים אחרים (כל אחד ואחד משני הספקים האחרי, טפו על התחרות בארץ) ואולי יעשו משהו בנדון, או יחשבו פעמיים לפני שהם מרעים את המצב.